Granulované a pevné hnojivá

Výrobcovia

Ectovit 100g

Symbiom

92446

Nové

skladom

8,49 €

84,90 € za kg

Popis

Účinky ECTOVITu:

• zlepšenie výživy a zdravotného stavu stromov
• zníženie odumierania stromčekov po presadení
• výrazne znížená potreba zálievky a hnojenia
• zvýšenie odolnosti stromov voči stresu (sucho, presádzanie a pod.)
• dochádza k zlepšeniu výživy najmä fosforom a stromy vykazujú zlepšenie rastu

Vhodný pre:

ECTOVIT ® je určený pre väčšinu ihličnatých a niektorých listnatých drevín napr.:

borovica, breza, buk, céder, dub, hrab, habrovec habrolistý, jedľa, jedľovec, gaštan, lipa, lieska, smrekovec, smrek, jelša *, topoľ *, vrba *, eukalyptus *, žeriav *
*) Rastliny podporujúce 2 typy symbiózy. Je vhodné tieto rastliny ošetriť súčasne prípravkom ECTOVIT ® a SYMBIVIT ®
 
Nie je vhodný:

Pre vresovcovité rastliny, napríklad pre rododendrony, azalky a čučoriedky treba použiť prípravok RHODOVIT ®. Pre okrasné ihličnany, napríklad tuje, tis, borievka a niektoré listnaté stromy použite prípravok SYMBIVIT ®.

Nevhodný pre:

Okrasné ihličnany, napr Thuja, Taxus, Juniperus, Cupressus, Araucaria, Gingko, Sequoia, väčšinu ovocných a okrasných stromov a kríkov. Pre tieto dreviny použite prípravok SYMBIVIT ®.

Balenie:

100 g, 300 g a 3 kg

Dávkovanie:
Napr. 300 g balenie vystačí približne na 100 malých stromčekov alebo 10 stromov. Počet ošetrených stromov závisí na hustote a veľkosti koreňového systému.

Upozornenie:
Vyvarujte sa nadmernému používaniu chemických hnojív. Zdôrazňujeme nadmerné, pretože ak sa nebudete chcieť vzdať ich použitie, tak nemusíte. Nesmie však dôjsť k predávkovaniu rastliny. Druhé nebezpečenstvo sa skrýva v aplikácii systemických fungicídov v priebehu prvých troch týždňov po aplikácii prípravku.

Zloženie:

4 druhy mykorhíznych húb na tekutom nosiči, 2 druhy mykorhizních húb na rašelinovom nosiči s obsahom prírodných zložiek podporujúcich mykorhízu (humáty, mleté horniny, výťažky z morských organizmov), biologicky odbúrateľné granule absorpčného gélu.