Fungicídy - proti chorobám

Výrobcovia

Champion 50 WP 5x20g

Floraservis

102352

Nové

skladom

4,99 €

Popis

Postrekový  kontaktný  fungicídny  prípravok  vo forme vodou dispergovateľných granúl  určený  na  ochranu rajčiaka,  uhorky, chmeľu, viniča, zemiaka  a broskyne proti hubovým chorobám.

ÚČINNÁ LÁTKA:
Hydroxide Cu2+ (Copper hydroxide): 770g/kg   
Cu(OH)2:  500 g/kg kovovej medi
 

PÔSOBENIE PRÍPRAVKU: kontaktný fungicíd
CHAMPION 50 WG je fungicídny prípravok na báze hydroxidu meďnatého  s kontaktným a preventívnym účinkom. Meď obsiahnutá v účinnej látke inhibuje rozvoj a rast chorôb zapríčinených hubovými a bakteriálnymi patogénmi narúšaním ich enzýmového systému. Meď je účinnejšia viac na spóry ako samotné mycélium, preto musí byť aplikovaná ešte pred očakávaným výskytom infekcie. Prípravok po aplikácii vytvára na rastline dobre viditeľný, jemný, rovnomerne rozložený film, ťažko zmývateľný dažďom, čím chráni rastlinu aj za nepriaznivého počasia.

POKYNY PRE APLIKÁCIU
Maximálny počet aplikácií počas vegetačného obdobia: 4 x

Uhorka
Prvý postrek aplikujte podľa signalizácie alebo preventívne, ak sú teplotné a vlhkostné podmienky priaznivé pre šírenie tejto choroby, najneskôr však hneď pri objavení sa prvých príznakov plesne uhorkovej. Potom ošetrujte v 7- 10 dňových intervaloch podľa infekčného tlaku. Aby jednotlivé ošetrenia boli čo najviac účinné, je nevyhnutné vykonať postrek tak, aby bola ošetrená aj spodná strana listov. Dávka vody je 10 l/ m2.

Rajčiak
Ošetrujte podľa signalizácie alebo preventívne.  Prípravok aplikujte  v 5- 10 dňových intervaloch v závislosti od infekčného tlaku choroby. Odporúčaná dávka vody je v rozmedzí 10 l/m2.

Vinič
Ošetrujte preventívne alebo podľa signalizácie. Prípravok aplikujte  v 7- 10 dňových intervaloch v závislosti od infekčného tlaku choroby. Postrek vykonajte rovnomerne tak, aby boli ošetrené aj spodné strany listov. Prípravok je vhodný aj na posledné ošetrenia viniča proti peronospóre. Dávka vody je 10 l/m2.

Zemiak
Aplikujte preventívne alebo podľa signalizácie. Ošetrujte v 7- 10 dňových intervaloch, v závislosti od infekčného tlaku choroby. Postrekujte rovnomerne tak, aby boli ošetrené aj spodné strany listov. Dávka vody je 10 l/m2

Broskyňa
Prípravok aplikujte na jar v čase od začiatku nalievania pukov (BBCH 01) až do konca nalievania pukov (BBCH 51) v dávke vody 10 l/m2. Použite dostatočné množstvo postrekovej kvapaliny, aby boli stromy dokonale ošetrené. V prípade pretrvávania priaznivých podmienok na šírenie infekcie (chladné a vlhšie počasie pred kvitnutím) postrek opakujte o 7 až 10 dní.
Neaplikujte, ak sa už objavuje zelená listová plocha, hrozí riziko fytotoxicity!


OPATRENIA PROTI VZNIKU REZISTENCIE
Podľa organizácie FRAC patrí hydroxid meďnatý medzi fungicídy s viacpolohovou kontaktnou účinnosťou, ktoré všeobecne nevyvolávajú rezistenciu a riziko vzniku rezistencie je nízke. Napriek tomu, na zníženie rizika rozvoja rezistencie striedajte prípravky s inou účinnou látkou a rozličným mechanizmom účinku.

PRÍPRAVA POSTREKOVEJ KVAPALINY
Odvážené množstvo prípravku rozmiešajte v pomocnej nádobe v menšom množstve vody na riedku homogénnu kašu, vlejte za stáleho miešania do nádrže postrekovača naplnenej do polovice vodou a doplňte na požadovaný objem.

Používajte prípravok na ochranu rastlín bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku.
Rozsah registrácie prípravku v záhradníctve


Plodina  Škodlivý činiteľ  Koncentrácia v %  Dávka do 10L vody / na 100m2  Čakacia lehota v dňoch  Povolené kombinácie a poznámky
uhorky - nakladačky  Pleseň uhorková   20 g  3 dni  
uhorky - šalátové  Pleseň uhorková   20 g  7 dní  
rajčiak  Pleseň na rajčiakoch   20 g  10 dní  na spracovanie
rajčiak  Pleseň na rajčiakoch   20 g  3 dni  na priame konzumovanie
vinič  Peronospóra viniča   20 g  21 dní  
zemiaky  pleseň zemiakov (fytoftóra)   20 g  7 dní  
broskyne  Kučeravosť listov broskýň   20 g  AT